Auto

rijbewijs

Auto (praktijk rijbewijs B)

Bij goed rijonderricht geven hoort ook een lesauto die van deze tijd is.
De lesauto is een comfortabele Nissan Qashqai mild hybride. Voorzien van de laatste technologie, en ingericht volgens de laatste eisen voor rijonderricht.

De rijopleiding zal volgens de eisen gaan die het CBR stelt aan het examens voor rijbewijs B.
We beginnen de rijopleiding met een kennismaking wat betreft de auto en elkaar.
Tijdens het lessen gaan we “SAMEN” de ruim 40 stappen (verdeeld in 4 blokken) doorlopen die nodig zijn om klaar te zijn voor je rijexamen.

Tijdens de eerste rijlessen leer je hoe de auto werkt, hoe het besturen gaat en hoe je er veilig mee kunt deelnemen aan het dagelijkse verkeer.
Door middel van een handelingsanalyse, die we samen doornemen en waarin het stap voor stap staat uitgebeeld, leer je de bijzondere verrichtingen.
Heb je laten zien hoe goed je dit kan dan is er de mogelijkheid om een tussentijdse toets (TTT)
aan te vragen. Deze TTT is een soort van examen waarbij je vrijstelling kunt krijgen van de bijzondere verrichtingen tijdens je examen. Dit heeft tevens als voordeel dat je al eens een rijexamen mee hebt gemaakt voor je op gaat voor je eindexamen.

Een eigen gezondheidsverklaring dien je zelf via het CBR te regelen.
Elke rijles ben je verplicht een geldig legimitatiebewijs bij je te hebben.

Auto (Theorie rijbewijs B)

Voor het behalen van je theoriecertificaat kun je leren uit een theorieboek en/of via 3D-theorie een online theoriecursus volgen.
Deze kun je vanaf elke computer op elk moment starten. Je kunt naar gelang je gekochte internetsleutel (aantal minuten) examens oefenen. Het systeem houd ook je voortgang bij en slaat je gemaakte resultaten voor je op.
Voordeel hiervan is dat je zelf je studiemoment en studietempo kunt bepalen.
Theorieboeken zijn in te zien en te bestellen via de rijschool. De internet sleutel kun je zelf online kopen.